Waarom petsitting aan huis?

16-11-2022

Geen zorgen meer over je huisdier dat alleen thuis is!

Een nieuwe en gezonde trend die ik in honden- en kattenland wil aanmoedigen is professionele dierenoppas aan huis. Want wat doe je met je huisdier als je op vakantie gaat? Er zijn enkele mogelijkheden, maar niet alle opties passen bij jouw huisdier. Laten we ze even overlopen …

Azór
Azór

Vrienden, buren of familie inschakelen

Dit is de voordeligste oplossing. Je huisdier blijft in zijn eigen omgeving en dat kan ik alleen maar toejuichen. De realiteit gebiedt me te zeggen dat daar ook een nadeel aan verbonden is. Mogelijks heeft de ingeschakelde hulp enkel tijd voor het hoogst noodzakelijke en weinig tijd om quality time doorbrengen met je hartendief.

"Toen ik een puberde PetFriend Sara was, werd er een gezinsuitje zonder onze hond gepland. Een bevriende persoon werd ingeschakeld om voor onze Golden Retriever Mira te zorgen. Een beetje naïef gingen we er vanuit dat hij de complete zorg overnam terwijl wij van een vakantie genoten. Bij thuiskomst merkten we dat Mira eenzaam was geweest en het weerzien wat later met de vriend was niet van harte. Wel heeft onze hond steeds vers eten en drinken gekregen, kon tijdig buiten een plas doen en wat in de tuin rond lopen. De basisbehoeftes waren steeds vervuld en de vriend heeft gedaan wat hij als goed bevond. Maar affectie heeft Mira niet gekregen. En voor haar was dat heel zwaar."

Mensen die je goed kent, kennen daarom jouw huisdier niet zoals jij. Wie weet zijn ze toch niet zó tuk op jouw uk als je dacht. Bovendien wil je niet altijd om gunsten vragen.


Honden- of kattenhotel

Ik heb vele goede woorden voor honden- en kattenpensions waar je kan rekenen op complete verzorging op maat van elk individueel huisdier, door getrainde mensen. Positief is ook dat je niemand in je huis binnen hoeft te laten als je dat niet wenst. Wanneer jouw huisdier zich als een vis in het water voelt op een andere locatie, dan is dit een goede optie. Maar dierenhotels hebben ook meerdere keerzijdes wanneer jouw viervoeter zich er niet thuis voelt en stress ervaart. Hij is uit zijn vertrouwde omgeving en je weet niet altijd hoe je hond of kat op andere dieren zal reageren en hoe hij zich werkelijk voelt, weg van jou en zijn vertrouwde omgeving. Bij grootschalige dierenhotels is er weinig individuele aandacht en kan toch wel duur uitvallen. Gelukkig is er een opmars van de kleinschalige huiselijke hondenopvang die dit probleem al kan weghalen. Deze optie is vaak (en ook te begrijpen!) enkel toegankelijk voor sociale honden.


Petsitter aan huis

Ik ben meteen transparant hierin ... als je gaat voor een professionele oppas bij je thuis, kies je niet voor de goedkoopste optie, maar wel voor de beste keuze qua prijs/kwaliteit én welzijn van je huisdier. Ook je gemoedsrust vindt dit een hele belangrijke factor.

PetFriend, dé professionele petsitter, jouw rustgever ...

Aan de deze dienst zijn vele voordelen verbonden. Denk aan de professionele achtergrond waarin ik geïnvesteerd heb, de zachte manier van omgaan met diere die ik hanteer, de exclusiviteit die jij en je huisdier krijgen tijdens een oppasperiode en zeker ook de uitgebreide kennismaking vooraf. We bespreken alles wat belangrijk is voor jou en op maat van je viervoeter. Je krijgt dus een persoonlijke service, afgestemd op jullie noden. Kennen we elkaar nog niet? Aarzel niet en spreek me aan!


Mijn doel is om huisdieren en hun verzorger gelukkig te zien.

Je huisdier blijft in zijn vertrouwde omgeving en we bespreken op voorhand al zijn routines zodanig dat hij de maximale voorspelbaarheid kan ervaren, ook zonder jouw aanwezigheid. Dit is heel belangrijk om het stressniveau onder controle te houden. Door mijn kennis van de hondentaal en -gedrag, krijgt je hond een vriend aan zijn/haar zijde. En jij krijgt dé ideale dogsitter. Ik merk mogelijke stress-en /of angstsignalen op, interpreteert deze juist en handel zo danig dat je hond terug kan ontspannen. 

Kattenopvang aan huis is ideaal. Je kat blijft baas in eigen huis en krijgt alle ruimte om te beslissen of ze 'gebruik maken' van mijn aanwezigheid of niet. Ik zal ze niet forceren. 

Ontdek nu alle voordelen en de praktische informatie van de PetFriend-diensten, zoals huisbezoek, petsitting en sleepover en neem een kijkje achter de schermen: