Hoi, ik ben Sara …

... en groeide op in Scheldewindeke (Oost-Vlaanderen) met een kat Caro en twee Golden Retrievers Freya en Mira. Door Mira, de golden die mijn jeugd mee bepaalde en de lieverd op de foto, leerde ik al snel dat dieren diep in je ziel konden kijken en hun onvoorwaardelijke liefde voor hun mens elke dag opnieuw tonen. Mira werd 16,5 jaar. Mijn hart was nog nooit zo leeg geweest na haar vertrek in 2008. 


Aiki kwam in mijn leven in 2013. Hij was toen een flinke kater van ±11 jaar en werd 18,5 jaar. Op 26 augustus 2022 heb ik hem vredig en zonder (extra) pijnen laten gaan. Dit is de moeilijkste keuze ooit in mijn leven geweest. Maar ik kijk met een onmetelijke dankbaarheid terug op wat we samen gehad hebben. Met Aikje heb ik ontdekt hoe groot mijn liefde voor een dier kan zijn als volwassen persoon. 


Waar ik gelukkig van word


muziek, natuur, cocoonen, vriendschap, …

Klassieke gitaar is al van kleinsaf in mijn leven en sinds 2019 probeer ik "the blues" in de vingers te krijgen op mijn elektrische gitaar (meestal een winterprojectje).

Mijn nieuwe passie viool heb ik "dankzij" Corona ontdekt en vind het heerlijk om zowel alleen als samen te musiceren met fijne mensen tijdens de samenspel'lessen'. Een welgemeende dank gaat uit naar mijn buren, die mijn vioolknutsels moeten aanhoren in ons appartementsblokje.

Toen ik de term 'stekjes' ontdekte ben ik volledig fan geworden van het verzorgen van verschillende plantjes. Tot nu toe lijkt het me aardig te lukken. Ik word er vrolijk van.

Wanneer ik in the mood ben om in de wereld van een ander te duiken, pak ik graag een goede roman bij de hand. Het moeten niet altijd studieboeken zijn :)

Naast cocoonen thuis vind ik het heerlijk om buiten te vertoeven. Mijn eigen bootje (kajak) ligt in 'tha club' GEKKO-Gent en wanneer ik kan, ga ik genieten van een solopeddel of groepsactiviteit op het water. En aan de bar :)

Ik ben dankbaar dat ik enkele goede vrienden aan mijn zijde heb. Zij verrijken mijn leven en steunen mij en ik hoop hetzelfde voor hen te (kunnen) betekenen.

De natuur is mijn tweede thuis. Ookal heb ik geen tuin, ik probeer wel fijn groen op mijn terrasje te brengen waar ik van kan genieten tijdens kluswerkjes voor PetFriend-projectjes. Ik heb ontdekt dat ik graag met hout werk … iets om te onthouden!


Van passie naar PetFriend

Ik vertel je graag meer over het ontstaan van PetFriend en mijn professionele opleidingen bij Geert De Bolster en Dierbare Ontmoetingen.