Beoordelingen

Mijn oppas-, coachklanten en collega's aan het woord … dank voor zoveel warme woorden. 

Wil jij ook vertellen over je ervaring(en) met mij en de diensten van PetFriend? Een klik op de knop volstaat.

Hondenoppas klanten vertellen  …

Wij hebben vandaag de eerste kennismaking gehad met Sara van Petfriend. Een super vriendelijke en rustige dame die ons en ons hondje Nova meteen op ons gemak stelde. Na heel lang zoeken naar een hondenoppas aan huis zo blij dat we bij Sara zijn terecht gekomen. Nu kunnen we met een gerust hart Nova achterlaten. Ook dankzij haar grote kennis aan hondentaal hebben wij op enkele uurtjes meer bijgeleerd dan in de voorbije 3 jaar. Wij hebben in haar alle vertrouwen (en dat hebben we niet bij de eerste de beste). Enkel lof voor Sara en we kunnen haar zeker warm aanbevelen. Lieve groetjes, Cynthia, Tom en Novaatje

Cynthia en Tom van Nova

Lees de volgende fijne review van de full stayover bij Nova

Waar te beginnen... Misschien met duizendmaal dankjewel Sara?!


Ik kan verzekeren dat ik die ene overbezorgde dog mom ben, die haar kleine viervoeter aan niemand anders zou toevertrouwen. En doordat we een week in het buitenland waren voor onze trouw was er geen familielid die op ons hondje Nova kon passen. Een hondenpension of andere waren absoluut nooit een optie. Ik zou geen seconde gerust zijn. Uren, dagen, maanden heb ik het internet zitten afschuimen voor een hondenoppas die aan huis kwam. Want wij wouden dat Nova in eigen vertrouwde omgeving bleef. Plotseling kwam ik op Sara's Instagram terecht. Elke post, elk verhaal,... het kon heel mijn checklist afvinken.
Eerste telefoontje met Sara was meteen raak. Het leek of ze Nova al kende. Ze klonk zo rustgevend, begripvol en lief. Ik was heel hoopvol naar onze eerste ontmoeting en stayover. Die verliep meer als prima. Next step: een volledige week kwam ze bij ons wonen en op Nova passen. Laat maar zeggen met haar samenleven.


Sara kwam toe, de rust zelve. Ze had een hele doos speeltjes voor Nova bij, zo schattig. Stilletjes vertrokken we, toch met een klein hartje. Ondanks dat we wisten dat Nova het niet beter had kunnen treffen. Van zodra we geland waren gingen we volledig in relaxmodus. DANKZIJ SARA. Voortdurende kregen we updates van het thuisfront. Foto's, filmpjes, grappige verhalen en anekdotes. Eigenlijk konden we onze ogen niet geloven. Nova was helemaal thuis bij haar. Ze lag op haar rugje met buikje naar boven voor aaitjes, samen knuffelen, samen slapen in bed, zottigheid, ze at super goed (wat we van haar niet gewend zijn want moeilijke eter)... het kon niet op. We vroegen ons oprecht af of Nova ons ooit wel terug zou willen. :)


Hoe vaak wij die week gezegd hebben "amai wauw gelukkig hebben we Sara, nu zijn we echt helemaal gerust", is niet op 2 handen te tellen. Om een lang verhaal kort te maken: Sara is een fantastische petsitter. Beter kan je het echt niet treffen. Met zoveel verstand van hondentaal en liefde. Iemand die ik aan iedereen kan aanbevelen die alleen maar het beste wil voor zijn viervoeter.


Dankjewel voor alles tante Sara, Noofje mist je nu al!! xxx

Cynthia en Tom van Nova

Ragna is een gevoelige ziel. Ze komt met een handleiding, en ik vertrouw echt niet snel mensen bij haar. Omdat ik zelf gedragstherapeut ben, vind ik het nog moeilijker. Ik wil echt iemand die haar kan lezen en de rust geeft die ze verdient. Niet iemand die denkt dat ik overdrijf en haar dan in het rood laat gaan. Sara is voor mij dus echt de juiste persoon. Ze heeft ten eerste zelf al heel veel inzicht in hondengedrag en weet wat rustig spel inhoudt. Maar ze is ook echt geïnteresseerd in onze handleiding over Ragna. Ze staat open voor meerdere ontmoetingen voor de petsit, ze wilt weten wat Ragna haar gedragingen zijn als ze het moeilijker krijgt. Ze wilt Ragna haar routine kennen en volgen. Ik kan me geen betere petsit indenken. En Sara heeft heel veel liefde te geven maar dringt haar liefde niet op aan de honden. Toen ik een foto kreeg van Ragna tussen Sara haar benen wist ik dat ze alles op het gemak had gedaan, anders had ze Ragna haar vertrouwen nooit zo kunnen winnen. Bedankt Sara!

Florette en Kasper van Ragna

Zeer goede ervaring met de stay over. De honden waren snel gehecht. De weekends zeer goed en rustig verlopen voor onze viervoeters

Peter, Leentje en Tess van Plato, Tygo, Diesel en Boots (de kat)

Voor we Sara leerde kennen, was het niet evident om een oppas te vinden voor onze golden Spencer & kat Penny. Spencer is een zeer gevoelige hond en heeft nood aan iemand die hem begrijpt, iemand die rustig is en iemand die hem ook de ruimte geeft wanneer hij het nodig heeft. Hij neemt ook medicatie, dus we hadden echt iemand nodig die we 100% vertrouwen omdat dit echt zeer belangrijk is dat dit juist & consequent werd toegediend.

Sara is in januari de eerste keer geweest voor een paar dagen, ze kwam binnen en ik werd meteen rustig van haar.. het klinkt misschien bizar maar ze straalt echt rust uit en ik was zelf op van de stress omdat Spencer gingen achterlaten maar ook hij was rustig rond haar, terwijl bezoek normaal gezien echt moeilijk is voor hem. We kregen terwijl we weg waren ook leuke updates (foto's / video's / uitleg), maar ze keek ook kritisch naar hoe Spencer zich voelde en kon ook heel juist spotten wanneer hij het moeilijk had. Voor mij was dit een verademing omdat ik zelf niet moest vragen naar updates en wist dat hij in goede handen was. Mensen die weinig over honden weten, zien & begrijpen vaak de kleine maar oh zo belangrijke details niet.

Sara werkt ook met de connectie methode, een methode die wij ook toepassen in onze opvoeding wat het erg fijn maakt want we spreken gewoon dezelfde taal en die taal is nodig voor Spencer.

We hebben haar intussen al geboekt voor onze andere uitstappen dit jaar en we kijken er naar uit dat ze onze Spencer ook beter gaat leren kennen. Een aanrader voor iedereen met gevoelige hondjes die moeilijk een oppas kunnen vinden!

Manon en Robin van Spencer & Pennny

Wij zijn de baasjes van twee gevoelige Engelse buldogs. Na een slechte ervaring met een andere dogsitter, gingen we op zoek naar iemand die kon voldoen aan de noden van onze jongens, alsook aan onze verwachtingen. Zo kwamen wij uiteindelijk bij Petfriend Sara terecht.

Bij het kennismakingsgesprek voelden we ons erg goed bij de kalmte die Sara uitstraalde en merkten we ook bij onze jongens een goede en rustige reactie op. Wij hadden dan ook alle vertrouwen om onze jongens in de goede handen van Sara te laten terwijl wij een weekendje weg gingen. En dat bleek al snel een goede keuze, op de foto- en filmpjesupdates die we van Sara doorkregen, zagen we dat onze jongens hetzelfde gedrag bij haar stelden als bij ons, dus ze waren duidelijk op hun gemak.

Onze jongens hebben een stressvrij weekend gehad dankzij de goede zorgen van Sara, en bijgevolg hebben wij ook een stressvrij weekend kunnen beleven wetende dat ze in heel goede handen waren.

Sara zal dan ook in de toekomst onze vaste keuze worden om op onze jongens te passen.

Tessa en Laurent van Bobo en Boef

De voorbije kerstvakantie zijn we een paar dagen naar de Ardennen geweest. Naast het feit dat ik in goed gezelschap vertoefde, kon ik ook gerustgesteld mijn Kosmootje achter laten bij Sara. Hij kon lekker thuis blijven in zijn vertrouwde omgeving met al zijn routines zoals hij gewend is. Sara heeft daarvoor gezorgd.

{…} Sara past zich volledig aan aan de behoeften van Kosmoo. Ze leert hem kennen om zo te kunnen inspelen op zijn noden. Dat kon ik echt appreciëren.

Marijke van Kosmoo

Sara kwam al meerdere keren op onze hond Droste passen en hoewel Droste geen 'held' is in zo'n dingen, is het oppassen elke keer prima verlopen. Sara luistert goed naar wat je als eigenaar belangrijk vindt en leest ook de lichaamstaal van de hond heel goed. Daardoor begrijpt ze waar je hond nood aan heeft. Ze forceert niets en gaf Droste de tijd die ze nodig had om aan de situatie te wennen. Als we iemand zoeken om te komen oppassen, dan twijfelen we geen seconde.

Wouter, Joany, Morris en Ides van Droste

Sara stelt zowel dieren als mensen meteen gerust bij een eerste kennismaking. Ze legt goed uit waarom ze bepaalde keuzes maakt of dingen doet. Als baasjes van twee gevoelige hondjes is het fijn om met een gerust hart langere tijd van huis te kunnen zijn en te weten dat onze dieren veilig zijn en dat Sara er alles aan doet om ook rekening te houden met hun gevoeligheden. Aanrader!

Joris en Valentina van Pablo en Noura

Sara is fijn om mee samen te werken! Ze heeft veel kennis en probeert altijd meer bij te leren. Ze houdt je goed op de hoogte van hoe je hondje het stelt :) Super!

Julia en Paul van Nelson

Super ervaring gehad met Sara! Alles netjes achter gelaten thuis. {…} Ik liet haar achter met een gerust hart!

Patsy van Kora

Voorbereiding sleep in voor maart. En observatie voor BO bij hondentrimmer is super verlopen. Sara heeft goede tips gegeven, we gaan met een gerust hart kunnen vertrekken. Wordt vervolgd!

Frank en Francine van Bo


Coaching klanten vertellen  …

Absolute aanrader!
Sara kwam bij ons langs voor een persoonlijk consult voor hulp bij het feit dat ons hondje het moeilijk heeft tijdens het wandelen.
Al van bij het maken van de afspraak merkten wij het professioneel enthousiasme van Sara. Alles werd duidelijk vooraf afgesproken.
Tijdens het consult zelf, luisterde zij, observeerde zij en gaf heel veel uitleg.
Ook al is dit nu ons 3de hondje en had ik veel boeken gelezen en (online) workshops gevolgd over hondvriendelijk omgaan met je viervoeter en de connectiemethode, Sara bracht mij nieuwe, zeer leerrijke inzichten. Deze inzichten waren onderbouwd en volledig afgestemd op wat zij tijdens ons gesprek had gezien en gehoord.
Zij draagt ook echt 'practice what you preach' uit. Zij is rustig en beheerst de hondentaal volledig waardoor mijn hondje ( en ikzelf ook ) haar onmiddellijk vertrouwde.
Wij gaan nu aan de slag met al haar tips.
En bij de nood aan een hondenoppas gaan wij geen seconde twijfelen.
Wij raden Sara meer dan 100% aan.

Valérie van Durga

We contacteerden Petfriend Sara om te horen of ze ons kon helpen met een aantal zaken. Zo wilden we graag nog iets vlotter met Appa wandelen en zochten we ook tips over hoe hij beter kon samenzijn met de andere honden in onze families. Het contact met Sara is heel aangenaam en ze heeft een heel uitgebreide hondenkennis. Ze reikt ons handige tips en tricks aan om mee te werken en stelt vooral het welzijn van de hond altijd centraal - iets wat wij zelf heel waardevol vinden. Voor ons als baasjes is dit al een heel fijne, boeiende en leerrijke ervaring geweest en we leren de taal van onze Appa ook beter begrijpen, wat het samenleven met onze woef alleen nog maar verbeterd heeft! We zien Sara altijd graag komen en kunnen ze aan iedereen aanraden! :)

Sam en Bieke van Appa

Sara staat ons bij tijdens de puberperiode van onze puppy. We hebben al erg veel gehad aan haar input. Wat ook erg fijn is, is dat ze altijd voor ons klaar staat en we haar gemakkelijk kunnen contacteren. Dankjewel voor de fijne begeleiding!

Laura en Dieter van Sprits

In het begin toen Barry een puppy was, waren wij zeer zoekend. Sara luisterde naar onze noden en gaf ons advies op maar. Barry zelf was grote fan van haar.

Robin en Kwinten van Barry

Bedankt voor de waardevolle tips die we kregen om Maurice te leren alleen blijven, we gaan ermee aan de slag en hopen op een goed resultaat!

Peggy van puppy Maurice

Dankzij de give away op instagram heb ik zonet een heel leuke babbel gehad met Sara van Petfriend over onze verwachte pup. Sara heeft veel concrete tips en nieuwe inzichten meegegeven die mij echt gaan helpen wanneer onze pup thuis gaat komen.
Ook heeft Sara mij gerust gesteld over zaken waarbij ik toch nog veel vragen en vraagtekens heb met het oog op de komst van onze pup. Enorm bedankt Sara voor de fijne en leerrijke babbel!

Lore, toekomstige puppy-mama

Dag Sara, de coaching van Rhana verloopt heel goed. We leren altijd heel veel van de Rhana-taal als je bij ons komt, we begrijpen onze madameke beter. We zijn beide personen met veel stress, en als je bij ons geweest bent, voel ik mij rustiger, Renato ook. Jij brengt tot rust. Jouw coaching is boeiend en leerrijk, jij past u ook aan ons, jij zou ook een goede psycholoog voor mensen zijn 😉. We proberen alle tips toe te passen, en idd een dag lukt het en een andere minder, maar dat is normaal. We hopen tuurlijk in de toekomst met Rhana buiten te kunnen, maar stap per stap, {…} Sws we zijn goed bezig en we wachten met veel enthoudiasm naar onze volgende coaching.

Dank je Sara voor alles.

Natacha en Renato 

van Rhana


Deel ook jouw ervaring!

Laat hier je beoordeling achter