Hallo, ik ben Sara… 

en verliefd op alles met een vacht!

Ik bloei helemaal open en kom tot rust als ik tussen dieren vertoef. Ik groeide op in de natuur met de lieve Golden Retrievers Freya en Mira en Poes Caro

Toen ik in 2013 mijn lieve kater Aiki leerde kennen, werd ik voor het eerst zelf 'baasje'. Hij bleef bij me tot zijn 18,5. 

Voor altijd in mijn hart, mijn klein aapje.

11+ jaar actief in de hondenwereld

Van 2012 tot 2021 heb ik een fantastisch vrijwilligerswerk gedaan: assistentiehonden in opleiding (hachiko vzw) vergezellen tijdens de ravotmomenten. Even geen commando's opvolgen, even niet 'studeren' of werken. Wel echt hond zijn, samen 'zijn', lekker vuil maken, knuffels komen halen bij de uitlater (mij!), … 

Het laatste jaar deed ik ook de basis vachtverzorging: één-op-één-tijd, de hond een zachte, kalme borstelbeurt geven terwijl de rest van de bende de rust vond rondom ons. Magische momenten …

Ik werkte 14 jaar als bediende, ervaarde veel emotionele en fysieke stress en was daardoor vaak onrustig tijdens mijn vrije tijd. Gelukkig kon ik me wekelijks optrekken aan mijn tijd bij de vrijwilligerswerk-hondjes.

Herbronnen

Corona en ziekte zette me in 2020 op non-actief. Ik besloot een tijdje vrijwilliger te worden in het opvangcentrum voor vogels & wilde dieren in Merelbeke. Bij deze dieren werd ik opnieuw rustig én vrolijk. 

Ik voelde dat ik mijn passie achterna moest gaan: 'iets doen met dieren'. Nog vrij vaag, maar het zaadje was geplant.

Met de nodige portie moed klopte ik bij de juiste instanties aan om me te ondersteunen tijdens mijn professionele zoektocht en wist snel dat 'honden' de sterren van mijn nieuwe zaak zouden worden.


Tijdens deze fijne nieuwe start ging ik rustig aan de slag als hobby-hondenwandelaar en petsitter in mijn eigen streek. Ik praatte met vele hondenbaasjes. Hoe meer kennis ik kreeg, des te beter ik hen en hun huishonden begreep.

Mijn wandelaanbod heb ik ondertussen helaas moeten schrappen. Jammer, maar 'elk nadeel hep ze voordeel' dus ik wou een alternatief bedenken dat op een andere manier erg waardevol zou zijn voor vele honden en hun 'baasje'. 

'Thuiskomen' dankzij mijn opleidingskeuze

Er ging een nieuwe wereld voor me open toen ik de wetenschappelijk onderbouwde opleiding 'hondengedragsbegeleider' bij Geert De Bolster startte: ik leerde de connectiemethode® kennen.

Deze levensfilosofie brengt voor zowel dier als mens zoveel positieve verandering. Het leven en werken vanuit je hart, met anderen en met onze huishonden staat hier centraal. Ik had gevonden wat bij me past!

Ik liep doorliep de verplichte en uiterst boeiende stage die me in staat stelde om in 2023 met veel trots het Quality Label van de connectiecmethod® in ontvangst te mogen nemen.

Opleidingen ed.

Geert De Bolster de connectiemethode®. 

  Je hond opvoeden met de connectiemethode®
  Opleiding: Hondengedragsbegeleider - hondenopvoeder & specialist probleemgedrag
  Bijscholing QualityLabel - verlatingsangst (Geert De Bolster)
  Bijscholing QualityLabel - groepslessen pups en jong volwassen honden (An Delanghe - Honderonsje)

Dierbare ontmoetingen Kind & Hond - impact online jaarprogramma

Nordic Education Centre for Dogs Webinars

Ecuphar bijscholing: '(H)erkennen van chronische pijn ten gevolge van osteoartritis' Tiny De Keuster, Tim Bosmans en Anneleen Spillebeen

Eduanimalis

  Kwispeltherapie: Agressie bij honden in de praktijk
  Ingrid Smolders: Voeding en gedrag

Kwispeltherapie

     When things go boom - Een comfortabel stressvrij nieuwjaar voor jouw hond

     ism Hanne van Hondenmanieren: Kieskeurige honden en moeilijke eters


Amazing Animal Minds Masterclass

  Vuurwerkangst bij honden
  Stress en gedrag bij honden

Flying Dogs Kind en Hond interactieve lezing

EHBO bij honden

  Dogs and Drinks: lezing 'EHBO voor honden' door dierendokter Joshua
  Syntra: avondopleiding EHBO bij honden

Monique Bladder Overprikkeling bij honden

StresslessDogs Masterclass

  Uitvalgedrag
  Probleemloos en ontspannen wandelen
  Liefdevol communiceren met je hond
  Stressless wandelen

Wablaf Webinar: Zonder hondenschool(training) je puberhond opvoeden, de intrinsieke motivatie van onze honden