Hoi, ik ben Sara …

… en verliefd op alles met een vacht! Ik bloei helemaal open en kom tot rust als ik tussen dieren vertoef.  Om deze topjob te kunnen uitoefenen heb ik me volledig omgeschoold van grafisch vormgever tot professioneel dierenoppas en hondencoach (de connectiemethode® - Geert De Bolster). Welzijn van dieren is topprioriteit en mijn visie op het omgaan met dieren is volledig welzijnsgericht: Ik ben grote sympathisant van de connectiemethode® en communiceer het liefst van hart-tot-hart. Met mens en dier.

Ik deel baasjes met angstige en gevoelige honden mijn professionele kennis van de hondentaal en gedragsproblematiek en ben rustgever bij uitstek voor hun huisdier. 

Puppy-eigenaren die expert willen worden van hun pup en hem willen opvoeden zonder standaard commando's, kunnen rekenen op mijn puppy-kennis tijdens een tof traject

Hopelijk kan ik ook jou de natuurlijke manier van omgaan met honden laten ontdekken. 

Connecteer met me op social media (links vanboven op deze pagina!) of mail me op sara@petfriend.be.

Liefs!

Ik groeide op in Scheldewindeke (Oost-Vlaanderen) met een kat Caro en twee Golden Retrievers Freya en Mira. Door Mira, de golden die mijn jeugd mee bepaalde en de lieverd op de foto, leerde ik al snel dat dieren diep in je ziel konden kijken en hun onvoorwaardelijke liefde voor hun mens elke dag opnieuw tonen. Mira werd 16,5 jaar. Mijn hart was nog nooit zo leeg geweest na haar vertrek in 2008. 

Aiki kwam in mijn leven in 2013. Hij was toen een flinke kater van ±11 jaar en werd 18,5 jaar. Op 26 augustus 2022 heb ik hem vredig en zonder (extra) pijnen laten gaan. Dit is de moeilijkste keuze ooit in mijn leven geweest. Maar ik kijk met een onmetelijke dankbaarheid terug op wat we samen gehad hebben. Met Aikje heb ik ontdekt hoe groot mijn liefde voor een dier kan zijn als volwassen persoon. (deze paragraaf is de moeilijkste die ik ooit geschreven heb)


muziek, natuur, cocoonen, vriendschap, …

Klassieke gitaar is al van kleinsaf in mijn leven en sinds 2019 probeer ik "the blues" in de vingers te krijgen op mijn elektrische gitaar (meestal een winterprojectje).

Mijn nieuwe passie viool heb ik "dankzij" Corona ontdekt en vind het heerlijk om zowel alleen als samen te musiceren met fijne mensen tijdens de samenspel'lessen'. Een welgemeende dank gaat uit naar mijn buren, die mijn vioolknutsels moeten aanhoren in ons appartementsblokje.

Toen ik de term 'stekjes' ontdekte ben ik volledig fan geworden van het verzorgen van verschillende plantjes. Tot nu toe lijkt het me aardig te lukken. Ik word er vrolijk van.

Wanneer ik in the mood ben om in een andere wereld te duiken, pak ik graag een goede roman bij de hand. Het moeten niet altijd studieboeken zijn :)

Ik ben dankbaar dat ik enkele goede vrienden aan mijn zijde heb. Zij verrijken mijn leven en steunen mij en ik hoop hetzelfde voor hen te (kunnen) betekenen.

Naast cocoonen thuis vind ik het heerlijk om buiten te vertoeven. De natuur is mijn tweede thuis. Ookal heb ik geen tuin, ik probeer wel fijn groen op mijn terrasje te brengen waar ik van kan genieten tijdens kluswerkjes voor PetFriend-projectjes. Ik heb ontdekt dat ik graag met hout werk … iets om te onthou(t)den!

Wanneer ik niet thuis of op locatie aan het werk ben, kan je me vinden in de Vlaamse Ardennen. Daar is een plekje waar ik me goed voel, met veel natuur en –afhankelijk van het seizoen– vele geitjes, schaapjes, ganzen, katten en (binnenkort meer dan) één kip. 

GRATIS E-BOOK

Mijn weggever is volop in ontwikkeling! Ik kaart vier veel voorkomende hindernissen aan tijdens de puppy-opvoeding: onzindelijkheid, bijtgedrag, verlatingsangst en bezoekers. Je krijgt inzicht waarom een pup doet wat hij doet en bij elk onderwerp vind je een bijbehorende PetFriend-Tip om deze uitdagende puppy-fases sámen succesvol door te gaan. Als leuke bonus vertel ik hoe je fijn kan spelen met je pup.

Je kan hem als eerste in je mailbox ontvangen! Vul het formulier even in en ik hou je op de hoogte.


Opleidingen - bijscholingen

 • De Bolster de connectiemethode®. opleiding tot …
  • Je hond opvoeden met de connectiemethode®
  • Hondengedragsbegeleider - hondenopvoeder & specialist probleemgedrag
  • Bijscholing QualityLabel - verlatingsangst (Geert De Bolster)
  • Bijscholing QualityLabel - groepslessen pups en jong volwassen honden (An Delanghe - Honderonsje)
 • Dierbare ontmoetingen: Online Impact programma - Kind & Hond
 • Nordic Education Centre for Dogs
 • Ecuphar bijscholing: '(H)erkennen van chronische pijn ten gevolge van osteoartritis'
 • Eduanimalis: Kwispeltherapie: Agressie bij honden in de praktijk
 • Eduanimalis: Ingrid Smolders: Voeding en gedrag
 • Kwispeltherapie: When things go boom - Een comfortabel stressvrij nieuwjaar voor jouw hond
 • Amazing Animal Minds: Vuurwerkangst bij honden
 • Flying Dogs: Kind en Hond interactieve lezing
 • … wordt steeds aangevuld ;)