Quality Label 2023 de connectiemethode®

Wat is de connectiemethode®?

Deze methode is geen manier van trainen, maar een specifieke levensstijl. De connectiemethode® vertrekt vanuit de aanwezige kwaliteiten die elk levend wezen in zich heeft en die hij kan inzetten om het beste van zichzelf te ontwikkelen

Aangezien huishonden op ons aangewezen zijn, is het als baasje je taak om het beste van jezelf te ontwikkelen om zo optimaal je hond zijn steun en toeverlaat te kunnen zijn.

Opvoeden vanuit het hart betekent je hond opvoeden door rekening te houden met zijn gevoelswereld en dat bereik je door de taal van je eigen hond te (her)kennen.

Ik koos voor de connectiemethode®

Al heel mijn leven ben ik 'zot van honden', maar er ging pas écht een nieuwe wereld voor me open toen ik de wetenschappelijk onderbouwde opleiding 'hondengedragsbegeleider' bij Geert De Bolster startte: ik leerde de connectiemethode® kennen.


Deze levensfilosofie brengt voor zowel dier als mens zoveel positieve verandering. Het leven en werken vanuit je hart, met anderen en met onze huishonden staat hier centraal. Welzijn staat helemaal voorop!

Ik liep doorliep de verplichte en uiterst boeiende stage die me in staat stelde om in 2023 met veel trots het Quality Label van de connectiecmethode® in ontvangst te mogen nemen.

De kracht van coaching vanuit het hart

Een gevoelige hond in huis hebben is niet gemakkelijk, zeker niet wanneer je elkaar niet verstaat. Daardoor ontstaat er probleemgedrag en is zijn welzijn niet meer gegarandeerd. 

Sinds mijn opleiding én eigen kijk op het omgaan met dieren is het voor mij heel duidelijk dat het verspreiden van de hondentaal en een moderne, warme opvoeding van groot belang zijn voor het welzijn van onze huishonden.

Door mijn kennis van hondengedrag en -taal met jou te kunnen delen, zullen vele frustraties plaats maken voor begrip en aangepast leiderschap.

Kan ik jou ergens mee helpen?


No Problemo Hiero

Ook wanneer je hond geen probleem vertoont, is het uitermate aangewezen om je hond de beste zorg te bieden. Dat kan je bekomen door je de hondentaal eigen te maken en in elke levensfase te kijken naar de noden en grenzen van je hond. 

Spreek me zeker aan als je je hond écht gelukkig wil zien en zijn welzijn wilt garanderen.

Hobby-oppas versus professionele oppasdienst

Oppassen op honden kan iedereen, dat is waar. Hoe groot het dierenhart van de hobby-oppas ook is, moeten we altijd de vraag stellen of de oppas dan ook op maat van de hond is.

Met mijn moderne en welzijnsgerichte kennis zie ik wat een hond nodig heeft, wat hij wenst én wat niet. Je hond zal zich niet moeten aanpassen aan de oppas omdat ik me aanpas aan hem. Hij krijgt er als het ware een vriend bij die zijn emoties begrijpt en respecteert

Dat in combinatie met een oase aan rust in eigen omgeving.

Met PetFriend koos ik bewust voor een serene oppas aan te bieden. Daar hebben alle honden baat bij, zeker de gevoeligere zieltjes onder hen.

Het schept (op termijn) vertrouwen én een groter gevoel van veiligheid. En jij … jij krijgt er een gemoedsrust-boost bovenop!