Pup in aantocht!

04-04-2023
Nelson, petsitpuppy
Nelson, petsitpuppy

Drie voorbereidingstips voor een goede start

Geef je pup de warmste opvoeding en maak van je gelukkige pup een zelfzekere jonge hond.

1. Kennis is 'key'

Heel wat gedragsproblemen kunnen voorkomen worden als je de 'taal van de hond' verstaat en het natuurlijk gedrag van je pup/hond begrijpt.

Door die kennis zal er bij jou veel minder frustratie zijn omdat je begrijpt waarom je hond doet wat hij doet. Je zal zijn gedrag ook niet als 'een vervelend probleem' aanzien. Vanuit die denkwijze kan je proactief (op voorhand) gaan handelen om ongewenst gedrag geen kans te geven, te verminderen en/of te laten verdwijnen. Klink goed, niet?

van hart-tot-hart communicatie

Ik nodig je daarom warm uit om de leef- en communicatiewereld van je eigen hond te ontdekken. Ga écht communiceren met je hond. Geen 'koude commando's', maar vanuit je hart. Elke dag opnieuw. Dat is fantastisch voor het welzijn van je pup en voor je eigen geluk.

Beter nog: Ontdek met het hele gezin de wondere hondenwereld en geniet van een natuurlijk en harmonieus samenleven met jullie nieuwe gezinslid op vier pootjes.

FAN VAN ONLINE (BIJ)LEREN?

Twee boeiende budgetvriendelijke videocursussen staan voor je klaar:

HONDENTAAL • WAAROM DOET MIJN HOND WAT HIJ DOET

Image by wirestock on Freepik
Image by wirestock on Freepik

2. Puppy-spulletjes

Haal de nodige spulletjes op voorhand in huis zodat je pup zich snel comfortabel kan voelen. Enkele voorbeelden:

- een eet- en drinkbankje (zorg dat je pup steeds water heeft overdag!)

- een fijn kussen waar je pup 3/4de van de dag zijn rust kan vinden en zich kan 'nestelen'.

- verschillende soorten kauwspeeltjes. Denk aan harde of zachte materialen, licht meeverende of krakende materialen en laat hem zelf ontdekken wat hij het leukst vindt.

Danté, coachingbuddy
Danté, coachingbuddy
Barry, petsitpuppy
Barry, petsitpuppy

3. Puppy-proof huis …

Weet dat je pup in huis zal plassen en/of een kakje kan achterlaten. Het is een goed idee om stukken tapijt die niet gemakkelijk te kuisen zijn tijdelijk met een hekje af te sluiten.

Om te voorkomen dat je kwaad zou worden omdat hij aan je waardevolle spullen zit is het aangewezen om bijvoorbeeld je mooie platencollectie even af te schermen. Weet dat je pup in alles geïnteresseerd is. Ook in de bedrading van de TV of je Playstation. Waak over de veiligheid in huis en scherm deze zaken goed af. Op deze 'proactieve' manier zorg je ervoor dat de band met je pup kan blijven groeien, zonder ruis op de communicatie.

Nelson. Petsitbuddy. 'Groentjes knabbelen, mét toestemming van mijn baasjes'
Nelson. Petsitbuddy. 'Groentjes knabbelen, mét toestemming van mijn baasjes'

en tuin!

Het vrij kunnen verkennen is belangrijk voor een pup. Zorg dat je tuin goed afgesloten is. Wanneer je hem aan de leiband zou moeten uitlaten, zal dat niet bevordelijk zijn voor het zindelijkheidsproces.

Voorkom dat je je kwaad zal maken op het natuurlijke, maar voor jou ongewenste, gedrag van je pup. Heb je mooie bloemperkjes en wil je deze zo houden? Dan scherm je ze beter af door een afsluiting te voorzien zodat je pup er niet bij kan. Deze maatregel kan je overal treffen. Ook hier zorg je er op voorhand voor dat er geen ruis op jullie communicatie komt.


GRATIS WEGGEVER

Mijn GRATIS E-BOOK 'expert van je eigen hond' & 'puur puppy' zijn volop in ontwikkeling en jij kan hem als eerste in je mailbox ontvangen! Vul het formulier even in en ik hou je op de hoogte.

Heb je vragen na het lezen van dit artikel? stel hier je vraag

Meer puppyblogs: Mijn pup zijn veilige nest