PETFRIEND • BLOG

In deze blog lees je over het verschil tussen gebruik van communicatie en commando's in de omgang met onze huishonden. Ontdek waarom communicatie de basis vormt van een gezonde relatie tussen mens en hond en hoe overmatig gebruik van commando's een valkuil kan zijn. Leer hoe je door warme communicatie de band met je hond versterkt en een gelukkige...

In deze blog vertel ik je meer over waarom honden niet altijd een hobby-oppasser verkiezen, maar een professional met kennis van hondentaal en -gedrag. Iemand die ze écht begrijpt en dan ook helemaal rekening kan houden met hun grenzen en noden.

Deze blog belicht drie vormen van de gekende 'dogsitting'. Daarnaast biedt het een interessante kijk op hondenoppas vanuit het perspectief van de hond zelf. Als afsluiter introduceert dit artikel een alternatieve, op maat gemaakte oplossing voor honden die extra rust nodig hebben of 'minder 'sociaal' zijn (met andere honden).

Offroadkak

07-05-2024

Ga je vaak in de natuur wandelen, dan dankt mens, dier én natuur jou hartelijk als je niet alleen de paadjes poepvrij maakt, maar ook je hond zijn 'off-roadkak' opruimt! een woordje uitleg …

In deze blog ontdek je waarom trage hondenwandelingen met een lange lijn niet alleen goed zijn voor je hond, maar ook voor jou.

In deze hondenoppas-blog lees je vijf belangrijke to do's wanneer je voor het eerst een tijdelijk (en nieuw) pseudo-baasje zoekt voor je hond.

In een wereld waar het reageren op problemen bij honden pas gebeurt nádat ze zijn ontstaan, kies je beter voor een proactieve benadering in plaats van het achteraf oplossen van gedragsproblemen.

Als echte doglovers worden we gelukkig als we onze honden kunnen knuffelen. In deze blog kom je te weten hoé je op een respectvolle manier je affectie kan tonen aan een onbekende of gevoelige hond.

Vree wijs dat ik de twee Engelse Bulldoggies terug ging zien. Het was een opdracht die maanden vooraf geboekt was. Lees in deze blog over ons rustig samenzijn!

Je hebt vast al gehoord dat je als baasje 'de baas' moet spelen om je hond onder controle te houden, anders zal hij dominant worden. Een veelvoorkomende misvatting dankzij 'de dominantietheorie'.

Het overlaten van de zorg aan iemand anders vraagt om zorgvuldige planning en vooral vertrouwen. In deze blog bekijken we het housesitten vanuit het perspectief van de dogsitter of housesitter.

In deze blog ligt de focus op de voordelen van een rustige omgeving voor honden, hoe het helpt bij het verminderen van stress, een goede verwerking van prikkels mogelijk maakt en uiteindelijk leidt tot een gelukkige hond. Ontdek hoe je je hond kan ondersteunen en daardoor zelf ook rust kan ervaren.

In deze blog neem ik je mee in mijn benadering van dogsitten. Deze is anders dan de gekende hobby-oppasformule, misschien zelfs een beetje ludieker, omdat ik geloof in het belang van rust en geborgenheid tijdens de oppasperiode, wanneer jij als 'baasje' van huis bent.