PETFRIEND • BLOG

In een wereld waar het reageren op problemen bij honden pas gebeurt nádat ze zijn ontstaan (kleine en grote brandjes blussen dus), kies je beter voor een proactieve benadering in plaats van het achteraf oplossen van gedragsproblemen.

Als echte doglovers worden we gelukkig als we onze honden kunnen knuffelen. In deze blog kom je te weten hoé je op een respectvolle manier je affectie kan tonen aan een onbekende of gevoelige hond.

Vree wijs dat ik de twee Engelse Bulldoggies terug ging zien. Het was een opdracht die maanden vooraf geboekt was. Lees in deze blog over ons rustig samenzijn!

Je hebt vast al gehoord dat je als baasje 'de baas' moet spelen om je hond onder controle te houden, anders zal hij dominant worden. Een veelvoorkomende misvatting dankzij 'de dominantietheorie'.

Het overlaten van de zorg aan iemand anders vraagt om zorgvuldige planning en vooral vertrouwen. In deze blog bekijken we het housesitten vanuit het perspectief van de dogsitter of housesitter.

In deze blog ligt de focus op de voordelen van een rustige omgeving voor honden, hoe het helpt bij het verminderen van stress, een goede verwerking van prikkels mogelijk maakt en uiteindelijk leidt tot een gelukkige hond. Ontdek hoe je je hond kan ondersteunen en daardoor zelf ook rust kan ervaren.

In deze blog neem ik je mee in mijn benadering van dogsitten. Deze is anders dan de gekende hobby-oppasformule, misschien zelfs een beetje ludieker, omdat ik geloof in het belang van rust en geborgenheid tijdens de oppasperiode, wanneer jij als 'baasje' van huis bent.

Honden communiceren met ons. Ze vertellen wat ze fijn vinden en wat niet. Als ze iets niet fijn vinden, en we zoeken naar de oorzaak ervan, dan kunnen we veel met meer begrip omgaan met onze woefjes. In deze blog schijn ik het licht op moeilijkheden bij het aandoen van wandelmateriaal.

De 10-daagse stayover bij de 1,5 jarige Golden Retriever Spencer en Poezemiene Penny is gestart. Sinds januari 2023 hebben M, R (de 'baasjes') en ik toegewerkt naar deze opdracht want Spencer leeft met een pijnproblematiek. Zijn verzorgers kiezen voor aangepaste zorg en begeleiding van professionals. Ik ben blij dat ik één van hen mag zijn.

Dit artikel schrijf ik naar aanleiding van de hondenoppas-opdrachten die ik de afgelopen periode heb uitgevoerd en die perfect omschrijven wat ' … the next level' betekent.

Hondentaal

14-09-2022

Kijk even mee naar veel voorkomende kalmerende signalen. Herken je er zelf al bij jouw hond?