PETFRIEND • BLOG

In een wereld waarin je huisdier een volwaardig gezinslid is, zoek je een betrouwbare oplossing als je op vakantie gaat of even niet thuis kan zijn. Het toevertrouwen van je huisdierenzorg aan iemand anders vereist zorgvuldige planning én vertrouwen. Het proces van het vinden van een geschikte dog-/ housesitter gaat verder dan simpelweg de sleutels...

De 10-daagse stayover bij de 1,5 jarige Golden Retriever Spencer en Poezemiene Penny is gestart. Sinds januari 2023 hebben M, R (de 'baasjes') en ik toegewerkt naar deze opdracht want Spencer leeft met een pijnproblematiek. Zijn verzorgers kiezen voor aangepaste zorg en begeleiding van professionals. Ik ben blij dat ik één van hen mag zijn.

Wanneer honden niet voldoende rust krijgen, kan dat leiden tot (chronische) stress, angst, prikkelbaarheid en ongewenst gedrag, zoals overmatig blaffen, onrustig of zelf destructief gedrag. Daarnaast kan het gebrek aan rust ook hun fysieke gezondheid beïnvloeden, met vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem als mogelijke gevolgen.

Dit artikel schrijf ik naar aanleiding van de hondenoppas-opdrachten die ik de afgelopen periode heb uitgevoerd en die perfect omschrijven wat ' … the next level' betekent.

Wat is er fijner dan een kleine fluffbol die in je gezin komt en zijn eigen knusse plekje(s) heeft om samen met jullie te genieten van het gezinsleven. Maar hoe bekom je dat knusse veilige plekje? En hoe weet je dat je pup zich veilig voelt?