Waar laat je je huisdier als je op vakantie gaat?

16-11-2022

Spoiler alert: een nieuwe en gezonde trend die ik in honden- en kattenland wil aanmoedigen is professionele dierenoppas aan huis. Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden maar niet alle opties passen bij jouw huisdier. Laten we ze even overlopen …


Eisa
Eisa

Vrienden, buren of familie inschakelen

Een goedkopere petsitter bestaat er niet. Dit is de voordeligste oplossing. Je huisdier blijft in zijn eigen omgeving en dat kan ik alleen maar toejuichen. De realiteit gebiedt me te zeggen dat daar ook een nadeel aan verbonden kan zijn: mogelijk heeft de buurman of je zus enkel tijd voor het hoogst noodzakelijke en dus weinig tijd om quality time doorbrengen met je hartendief.

"Toen ik een puberde PetFriend Sara was, werd er een gezinsuitje zonder hond gepland. Een bevriende persoon werd ingeschakeld om voor onze Golden Retriever Mira te zorgen. Een beetje naïef gingen we er vanuit dat X de complete zorg overnam terwijl wij van een vakantie genoten. Bij thuiskomst merkten we dat Mira eenzaam was geweest en het weerzien wat later met X was niet van harte. Wel heeft onze hond steeds vers eten en drinken gekregen, kon tijdig buiten een plas doen en wat in de tuin rond lopen. De basisbehoeftes waren steeds vervuld en X heeft gedaan wat X als goed bevond. Maar affectie heeft Mira niet gekregen. En voor haar was dat heel zwaar."

Mensen die je goed kent, kennen daarom jouw huisdier niet zoals jij. Wie weet zijn ze toch niet zó tuk op jouw uk als je dacht. Bovendien wil je niet altijd om gunsten vragen.

Je hond onderbrengen bij familie en vrienden

Jazeker! Ook deze optie is voordelig. Ik kan het alleen maar aanmoedigen als je hond goed gekend is met de omgeving, de persoon en andere gezinsleden en huisdieren. Dat betekent dat hij zich gelukkig voelt doordat hij een eigen rustig en veilig plekje heeft en geen stresssignalen vertoont tijdens zijn verblijf. 

Welke optie je ook kiest, zorg voor het welzijn van je huisdier! Om na te gaan of dit een goede keuze is voor jouw hond, hebben jij en de tijdelijke oppas kennis van de hondentaal nodig. Hier vind je een interessante online videocursus die je daarbij helpen.

Bobo en Boef
Bobo en Boef

Is een pension goed voor je hond of kat?

Ik heb vele goede woorden voor hondenpensions of kattenhotels waar je kan rekenen op complete verzorging op maat van elk individueel huisdier, door professionele mensen. Positief is ook dat je niemand in je huis binnen hoeft te laten als je dat niet wenst. Wanneer jouw huisdier zich als een vis in het water voelt op een andere locatie, dan is dit een goede optie. Dierenhotels hebben ook keerzijdes wanneer jouw viervoeter zich er niet thuis voelt en stress ervaart:

  • Hij is uit zijn vertrouwde omgeving en je weet niet altijd hoe je hond of kat op andere dieren zal reageren en hoe hij zich werkelijk voelt, weg van jou en zijn vertrouwde omgeving.

  • Bij grootschalige dierenhotels is er weinig individuele aandacht en kan toch wel duur uitvallen. 

Gelukkig is er een opmars van de kleinschalige huiselijke hondenopvang (de 'familiale hondenopvang') die dit probleem al kan weghalen. Deze optie is vaak (en ook te begrijpen!) enkel toegankelijk voor sociale honden.

Hoeveel kost hondenopvang?

Iedere ondernemer hanteert zijn eigen prijzen. Afhankelijk van de grootte, het aanbod en de professionele kennis van de uitbater.

Wat is een goed dierenpension?

  • De uitbaters zijn gediplomeerde dierenliefhebbers en scholen zich regelmatig bij om je huisdier de beste zorg te bieden
  • Uitgebreide kennismaking vooraf met jou en je huisdier
  • Persoonlijke aandacht voor je huisdier
  • Kennis van de hondentaal
  • Voldoende rustplekken
  • Voldoende losloopruimte
  • Hygiëne

Munah
Munah

PROFESSIONELE DIERENOPPAS AAN HUIS

De ultieme rustgever

Door te kiezen voor een professionele dierenoppas, garandeer je niet alleen het welzijn en geluk van je hond of kat, maar ook jouw eigen gemoedsrust. Je begrijpt dat als het gaat om de verzorging van je huisdier, het niet alleen gaat om de investering, maar vooral om de kwaliteit van de zorg die ze ontvangen.

Geweldig nieuws voor jouw huisdier

Je hond of kat kan ontspannen in zijn vertrouwde omgeving blijven en ik zorg ervoor dat al zijn routines van tevoren worden besproken, zodat hij zich comfortabel voelt, ook als jij er niet bent. Dit is een fantastische manier om het stressniveau onder controle te houden en de beste zorg en aandacht te geven die je hij verdient.


EXPERTISE & SPECIALISATIE

Hondentaal. Angstige en gevoelige honden

Ik. Sara, van PetFriend
Ik. Sara, van PetFriend
Ik ben professionele geschoold (DeBolsterAcademy) en investeer in moderne en geweldloze dierenkennis. Dankzij mijn , kun jij genieten van de meest professionele dogsitting-service die er bestaat in België. Dit is, samen met puppy- en hondencoaching, mijn hoofdberoep, mijn passie


Ik ben niet alleen een betrouwbare vriend voor je hond, maar ook een expert die stress- en angstsignalen snel te herkent en weet hoe ermee om te gaan, zodat stress veel minder kans heeft te ontwikkelen. 

Ik ga op een zachte en rustige manier om met je huisdier, zodat ze zich comfortabel voelen tijdens de oppasperiode. 

Voorafgaand aan de oppasperiode hebben we een persoonlijke kennismaking waarin we alles bespreken wat belangrijk is voor jou en je viervoeter, waardoor ik me kan aanpassen aan jullie behoeften.

Zo kan jij met een gerust hart gaan werken of genieten van je vrije tijd.

Baasjes en honden met een hoge gevoeligheid of angstproblematiek waarderen mijn professionele rustige aanpak.

Snowy
Snowy

Alternatief voor kattenhotel

Voor katten-baasjes in mijn gemeente Merelbeke

Je kat blijft lekker in zijn eigen vertrouwde omgeving en heeft alle vrijheid om zelf te beslissen of hij of zij wel of geen gezelschap wil. Ik respecteer hun wensen en zal hen niet dwingen tot interactie. Het omgekeerde geldt ook: wie aaitjes wil, kan ze met hopen krijgen!


Mijn doel is om huisdieren en hun verzorger gelukkig te zien.


artikel: een kijkje achter de schermen van een PetFriend-hondenoppas.

Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Stel hier je vraag.